FAQ – Voor Kopers

[av_slideshow size=’featured_large’ control_layout=’av-control-hidden’ conditional_play=” animation=’fade’ autoplay=’true’ interval=’5′ alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-41q8a9′]
[av_slide slide_type=’image’ id=’1729′ video=’http://’ mobile_image=” fallback_link=’https://’ title=” video_ratio=’16:9′ av-medium-font-size-title=’,’ av-small-font-size-title=’,’ av-mini-font-size-title=’,’ heading_tag=” heading_class=” link_apply=” link=’lightbox’ link_target=” av_uid=’av-dqpwz’][/av_slide]
[/av_slideshow]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” custom_margin=’aviaTBcustom_margin’ margin=’0px,0px’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=’bottom-to-top’ av_uid=’av-c1681′]

[av_heading heading=’Veelgestelde Vragen…’ tag=’h1′ style=’blockquote modern-quote’ subheading_active=’subheading_below’ size=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” subheading_size=’15’ av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” color=” custom_font=” margin=” margin_sync=’true’ padding=’0′ link=’manually,http://’ link_target=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kc37lmlo’ admin_preview_bg=”]
…en de antwoorden
[/av_heading]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-fat’ custom_width=’50px’ custom_border_color=’#efbb20′ custom_margin_top=’10px’ custom_margin_bottom=’10px’ icon_select=’no’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-32jymx’]

[/av_one_full][av_one_full first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=’bottom-to-top’ av_uid=’av-29gjuh’]
[av_toggle_container initial=’0′ mode=’accordion’ sort=” styling=” colors=’custom’ font_color=’#343185′ background_color=’rgba(123,176,231,0.39)’ border_color=” colors_current=” font_color_current=” background_current=” background_color_current=” background_gradient_current_color1=” background_gradient_current_color2=” background_gradient_current_direction=’vertical’ hover_colors=” hover_background_color=” hover_font_color=” alb_description=” id=” custom_class=” av_uid=’av-7ewvt’]
[av_toggle title=’Wat is ‘Tapu’?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-g36xzn’]
De Tapu Senedi, vaak afgekort als Tapu, is de eigendomsakte. Echter, deze vertaling is niet helemaal correct omdat de Tapu eigenlijk niet meer is dan een uittreksel uit het openbaar register. Het is een indicatie van eigendom op een bepaald moment. Hoe het zit met een eigendom na een maand of jaar kan niet worden afgelezen van een Tapu.

Het openbaar register bij het Kadaster (Tapu kantoor) is de enige manier om met zekerheid vast te stellen wie op een gegeven moment de daadwerkelijke eigenaar is van het onroerend goed en of er bijvoorbeeld een hypotheek rust op het eigendom.

Voordat een onroerend goed kan worden overgedragen van de ene naar de andere eigenaar, moeten een aantal procedures worden gevolgd. Als je met een professionele makelaar werkt, zal die precies uitleggen en vertellen wat nodig is en welke stappen gezet moeten worden.

Het Kadaster, als overheidsonstantie, The Cadastral Office (Tapu ofis), as a state body, implementeert alle procedures met betrekking tot de uitvoering van documenten op onroerend goed.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Hoe kan ik een betrouwbare makelaar vinden?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-dtqufn’]
Makelaardij is in Turkije een erkend beroep. Er zijn vele professionele makelaars met de juiste papieren. De meesten werken zowel met kopers als met verkopers.

Als je onroerend goed koopt in een ander land dan je eigen land, is het belangrijk om te weten wat je doet en wat er gebeurt. Zoek daarom een makelaardij waarvan de consulenten een taal spreken waarbij je je comfortabel voelt. Bekijk daarnaast de aanbevelingen en misschien wel het meest belangrijk: vertrouw op je gevoel.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Hoe kom ik erachter of het onroerend goed schuldenvrij is?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-cc99g3′]
Alanya Property Network werkt met betrouwbare partners en biedt alleen objecten aan die vij zijn van schulden en waarvan alle documenten legaal en in orde zijn. Als u een woning naar uw wensen vindt, is het ons werk om te controleren dat alles in orde is voor we de volgende stap zetten.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Wat moet ik doen voor ik een woning ga kopen in Alanya?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-a8l2gj’]
Ten eerste, besef goed dat u in een ander land koopt waar een andere taal wordt gesproken en waar – waarschijnlijk – andere regels gelden dan in uw eigen land. Overweeg serieus om een professionele makelaar in te schakelen. Het zal u geld, tijd en energie besparen.

Ten tweede: zorg ervoor dat uw budget duidelijk en toegankelijk is. Als u uw droomhuis heeft gevonden, moet u zich niet hoeven afvragen hoe u het gaat financieren.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Kan ik een hypotheek krijgen van een Turkse bank?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-97ec0j’]
Ja. Buitenlanders kunnen een lening krijgen om een huis te kopen als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan. Echter, deze hypotheek zal nooit de volledige waarde van het onroerend goed dekken. U kunt advies vragen bij de bank van uw keus of uw makelaar vragen u hierbij te helpen.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Moet ik een (apart) testament opstellen voor mijn Turkse onroerend goed?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-7db7v7′]
Het is aan te bevelen om een Turks testament op te laten maken door een notaris. Uw makelaar kan u hier zeker meer over vertellen.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Hoeveel personen kunnen worden geregistreerd op een Tapu?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-6j2m1v’]
Op dit moment is er geen limiet met betrekking tot het aantal personen dat op een Tapu kan worden bijgeschreven.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Welke verzekeringen heb ik nodig voor mijn woning?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-3iwkv7′]
Als eigenaar van onroerend goed in Turkije ben je verplicht om een zogeheten DASK (aardbevings verzekering) af te sluiten. Andere verzekeringen, zoals opstal en inboedel, zijn zeker aan te bevelen maar niet verplicht.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Ik kan niet persoonlijk aanwezig zijn bij de overdracht van de woning. Wat moet ik doen?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-9jii6b’]
Als u om welke reden ook niet aanwezig kan zijn bij de eigendomsoverdracht, dan kunt u een machtiging regelen via de notaris. In deze machtigin kunt u iemand aanwijzen die u zal vertegenwoordigen en de documenten in uw naam zal ondertekenen. Het laten opmaken van een machtiging duurt ongeveer 2 uur en moet worden bekrachtigd door een beëdigde notaris in Turkije.

Het is ook mogelijk om de machtiging in uw eigen land te laten opmaken.

Uw consulent bij Property Network kan alle informatie geven en een schatting geven van de actuele kosten.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Wat is een Iskan?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-7fj5yb’]
Dit is een document dat alle technische informatie van uw onroerend goed en eventueel het gebouw waarin het ligt, vermeld (het aantal verdiepingen, onafhankelijke eenheden zoals appartementen, winkels, sauna, de oppervlakte etc. etc. ) Allen met een Iskan kunt u een water- en electriciteitsabonnement afsluiten.

Een Iskan wordt éénmaal afgegeven en alleen in geval van nieuwbouw. Als u een re-sale appartement of woning koopt, heeft u geen kosten voor een Iskan.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Wat zijn de extra kosten van een woning Turkije ?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-5cgekj’]
De jaarlijkse onroerend goed belasting is 0.2-0.4% van de vastgestelde waarde van het object.

De geschatte kosten voor water is 1.3-1.8 euro per kubieke meter, electricity – 0.11-0.18 euro per kilowatt per uur.

Dan is er nog de aidat, wat onderhoudsbijdrage betekent. Dit is gewoonlijk een maandelijkse bijdrage aan de VVE die varieert van 10-300 euro, afhankelijk van het aantal services dat wordt verleend.  Denk aan het onderhoud van het zwembad, de tuin, beveiliging, onderhoud van het complex en gebouw, etc.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Hoe betaal ik als ik een woning in Turkije koop?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-4dpjpf’]
U kunt het bedrag overmaken naar uw Turkse bankrekening. In de meeste gevallen wordt de betaling voor het onroerend goed contant gedaan op het tapu kantoor bij de eigendomsoverdracht. Uw consulent bij Property Network zal alles in samenspraak met u regelen.
[/av_toggle]
[av_toggle title=’Do I have to issue a residence permit if I am not going to live in Turkey permanently?’ tags=” custom_id=” av_uid=’av-38p7k3′]
Nee, het is niet noodzakelijk om een verblijfsvergunning te verkrijgen als u een woning koopt maar niet vor lange tijd in Turkije zal verblijven. Houd er wel rekening mee dat dan het aantal dagen dat u op een toeristenvisum in Turkije mag blijven, gelimiteerd is.

Houd er ook rekening mee dat het aantal dagen dat u in Turkije mag verblijven op een toeristenvisum per land kan verschillen.
[/av_toggle]
[/av_toggle_container]
[/av_one_full]

[av_one_half first min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=’bottom-to-top’ av_uid=’av-1c8e49′]
[av_heading heading=’Heeft U Het Antwoord Op Uw Vraag Niet Gevonden?’ tag=’h2′ link=’manually,http://’ link_target=” style=’blockquote modern-quote’ size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’0′ color=” custom_font=” custom_class=” id=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-24i8ib’][/av_heading]

[av_hr class=’custom’ height=’50’ shadow=’no-shadow’ position=’left’ custom_border=’av-border-fat’ custom_width=’50px’ custom_border_color=’#efbb20′ custom_margin_top=’10px’ custom_margin_bottom=’10px’ icon_select=’no’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-13002h’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-urynt’ admin_preview_bg=”]
Bij Property Network helpen we u met plezier bij het beantwoorden van iedere vraag die u heeft. Of u zich nu slechts aan het oriënteren bent over de mogelijkheden of dat u zich al midden in het aankoopproces bevindt….

U kunt ons altijd mailen, bellen of een bericht sturen. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.
[/av_textblock]
[/av_one_half]

[av_one_half min_height=” vertical_alignment=’av-align-top’ space=” margin=’0px’ margin_sync=’true’ padding=’0px’ padding_sync=’true’ border=” border_color=” radius=’0px’ radius_sync=’true’ background_color=” src=” attachment=” attachment_size=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=’bottom-to-top’ av_uid=’av-sj80x’]
[av_image src=’https://propertynetworkalanya.com/wp-content/uploads/2020/01/ALANYA-VİEW-FROM-KALE-front-pge.jpg’ attachment=’720′ attachment_size=’full’ align=’center’ styling=’no-styling’ hover=” link=” target=” caption=” font_size=” appearance=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ copyright=” animation=’no-animation’ av_uid=’av-l75up’ id=” custom_class=” admin_preview_bg=”][/av_image]
[/av_one_half]

Compare listings

Compare